Popular Posts

Blogger templates

Diberdayakan oleh Blogger.
Kamis, 26 Maret 2015

Tomat duwe jeneng Latin Licopersicum esculentum lan asalé saka Amérika Tengah lan Kidul. Wonten tiyang  ingkang nganggep minangka jenis woh tomat lan ana uga dianggep minangka jenis woh sayur-sayuran. Tomat punika warninipun abang branang  nalika wis mateng lan seger menawi disawang. Biasane tomat diolah ing macem-macem jinising panganan ingkang duweni cita rasa kecut.
   
Saking hasil panaliten, tomat ngandhut vitamin C inkang luwih dhuwur tinimbang jeruk. Saliane menika  tomat uga ngandhut vitamin A ingkang sae sanget kagem kasarasan mripat lan kulit. Nutrisine menika  kathah sanget inggih menika , Kalsium, Vitamin A, Kalori, Vitamin C, Protein, Lemak, Karbohidrat, woh iki bisa digunakake minangka obat-obatan tradisional sing banget wonten munpangate kanggo kesehatan.
Adhedhasar nutrisi inkang kathah diandhut tomat, maka tomat migunakaken menawi dikonsumsi saben dinten amarga bakal bantuan njaga kesehatan. Khasiat ingkang diandhut tomat inggih menika:

·       Jaga kasarasan mripat
Tomat mateng ngandhut vitamin A 1500 SI, sae sanget kanggo kasarasan mripat. Yen mripat  kurang  vitamin A, maka kasarasan mripat saget keganggu.

·       Nyegah wasir  lan sembelit
Tomat bisa dadi nyegah wasir  lan sembelit amarga tomat menika sugih ing serat, saengga saget ngatasi gangguan ing pencernaan.

·       Kanggo obat jerawat
Tomat ngemot vitamin  C, A lan K, vitamin  menika ingkang  saget mbiyantu  kita kanggo ngrampungaken masalah jerawat.

·       Netralisir radikal bebas
Tomat ngemot Lycopene, inggih menika jenis anti oksidan ingkang banget migunani kanggo ngancurake radikal bebas saking polusi kendaraan, rokok lan bahan kimia mbebayani liyane ingkang mlebu ing awak.

·     Mbantu ngurangi mriyang
Tomat bisa mbiyantu  ngurangi mriyang amarga ngandhut antiperitik uga
penawar racun (detoksikan). Antiperitik inggih menika  bahan kimia ingkang saget nyuda panase suhu ing awak menawi nembe mriyang.

·        Mbantu kanggo nyegah  kanker
Likopen ingkang diandhut tomat wis dianggep bisa kanggo ngurangi risiko sawetara jinis kanker kalebu kanker prostat, serviks, mulut, faring,
tenggorokan , kerongkongan, lambung, usus besar, dubur, dan kanker ovarium. Tomat ngemot vitamins A lan C, lan antioksidan ingkang nggadahi  peran penting kanggo  nglawan radikal bebas  penyebab karusakan sel.

·       Ngobati lara gulu
 Ndamel jus tomat karo banyu anget lan dipungunakake kanggo kumur. Tomat punika apik banget minangka anti-inflamasi uga nenangake.

·        Kanggo Nyegah kanker lan jantung
Tomat sing masak, kayata digodhok, digawe saus , lan tomat ingkan kang dipun damel  masakan, kayata sop , nyebabake likopen nèng tomat luwih gampang kaserep  saengga luwih kathah khasiate kanggo nyegah kanker prostat lan penyakit jantung.
                                            
Waosan menika ngandharaken menapa kemawon khasiatipun tomat kanggo kasarasan. Pranyoto, tomat ingkang kita mangertosi minangka bahan panganan, nduweni keuntungan gedhe kanggo kasarasan. Dadi, ampun ragu-ragu kanggo ngonsumsi tomat amarga sae sanget.  Kita saget njaga kasarasan kanthi ngonsumsi tomat minangka salah siji cara, amarga  tomat kathah munpangate ingkang kanggo awak kita. Kejawi menika saged dados peluang bisnis ingkang untungi pun lumayan ageng.

Referensi

ARTIKEL KESEHATAN - PERSUASIF
Nama   _: Arinda Safira
No      ....: 05

0 komentar: